POLITIKA ZASEBNOSTI

Imate vprašanje?

Obrnite se na nas s pomočjo spodnjega obrazca. Pooblaščena oseba za upravljanje z osebnimi podatki vam bo pomagala in vam odgovorila na vaše vprašanje najkasneje v 48 urah!

VAROVANJE IN OBDELAVA OSEBNIH PODATKOV

Ta politika varovanja osebnih podatkov opisuje kdo, v kakšen namen in na kateri način se obdeluje osebne podatke zbrane z obiskom te spletne strani. Ta dokument tudi opisuje načine s katerimi se zbrani osebni podatki posredujejo, kako so zaščiteni in kako uporabnik lahko uveljavlja pravice, ki so zapisane v Zakonu o varstvu osebnih podatkov (v nadaljevanju "Zakon").

ORPI d.o.o. se zavezuje k ohranjanju zasebnosti vseh uporabnikov. Zbiramo samo nujne osnovne podatke o uporabnikih z namenom komunikacije z vami v primeru če se obrnete na nas z vprašanji, predlogi ali pripombami v zvezi z našimi izdelki ali poslovno dejavnostjo. Vsi podatki o uporabnikih se strogo hranijo in so na voljo samo zaposlenim, katerim so ti podatki nujni za opravljanje dela in v namen za katerega ste nas kontaktirali. Vsi zaposleni v podjetju ORPI d.o.o. in poslovni partnerji so odgovorni za spoštovanje načela o zasebnosti.

Vodja obdelave je podjetje ORPI d.o.o.

V ORPI-ju je bila imenovana Pooblaščena oseba za varstvo podatkov, ki je dosegljiva na elektronskem naslovu

Zbiramo in obdelujemo samo tiste osebne podatke, katere ste navedli v kontaktni obrazec:

  • ime,
  • priimek,
  • e-pošta

izključno za namen zaradi katerega ste se obrnili na nas. S tem ko ste izpolnili obrazec ste dali svoje soglasje za obdelavo nujnih osebnih podatkov, da lahko potrdimo identiteto osebe za katero obdelujemo določene zahteve.

Navedene osebne podatke ne shranjujemo v bazi podatkov, temveč v obliki besedilnih sporočil v e-pošti. Nad podatki ne vršimo nikakršnih analitičnih operacij in jih ne uporabimo za profiliranje uporabnika.


SPLETNA TRGOVINA

NAROČILO

Da bi lahko izpolnili vaše naročilo in vam poslali naročene izdelke, obdelujemo naslednje podatke prek obrazca za naročilo:

  • ime,
  • priimek,
  • e-poštni naslov,
  • številka telefona ali mobitela (odvisno od tega kaj ste vpisali),
  • naslov,
  • mesto,
  • poštna številka,
  • občina,
  • država,
  • privolitev za obveščanje v marketinške namene (namen je obrazložen tukaj)

Pravna podlaga za obdelavo teh podatkov je 6. člen, 1. odstavka, točke (b) splošne uredbe o varovanju osebnih podatkov (obdelava je nujna za izvršitev pogodbe v kateri je kandidat stranka ali kako bi se ukrepalo na zadevo kandidata pred sklenitvijo pogodbe). V kolikor navedete tudi druge osebne podatke, katere od vas nismo zahtevali v obrazcu (vse kar ni navedeno zgoraj) z samo navedbo teh podatkov ste nam dali privolitev za njihovo omejeno obdelavo izključno z namenom izpolnitve zahteve zaradi česar ste stopili v stik z nami. To pomeni, da dodatne osebne podatke katere ste sami navedli izven teh okvirjev v nobenem primeru ne bomo uporabili v druge namene, razen za namen izpolnitve naročila. Ne bomo jih zlorabili niti posredovali tretjim osebam, ki niso vključene v izpolnitev naročila.

Da bi naročilo lahko dostavili na vaš naslov, bodo zgoraj navedeni osebni podatki posredovani dostavni službi katera bo na vaš naslov dostavila paket in vas kontaktirala če bo to potrebno. Dostavna služba nima pravice uporabljati vaše osebne podatke v nobenem primeru razen za dostavo vašega paketa na vaš naslov.

Privolitev za obveščanje v marketinške namene

V kolikor ste nam dali izrecno privolitev za obveščanje v marketinške namene , se bodo vaši osebni podatki , ki ste jih nam dali v obrazcu za naročilo (izključujoč vse dodatne osebne podatke, ki ste jih napisali v opombe) uporabili znotraj podjetja Orpi d.o.o. v naslednje namene:

  • oglaševanje v zvezi z dogodki (ognjemeti, dogodki v podjetju Orpi d.o.o. ali v katerih Orpi d.o.o. neposredno sodeluje),
  • oglaševanje v zvezi z akcijami, novostmi in promocijami podjetja Orpi d.o.o.,
  • oglaševanje v zvezi z novostmi na naši spletni strani

Med obdelavo naročila, vas bomo po e pošti zaprosili za fotokopijo vaše osebne izkaznice. Pravno podlago za obdelavo teh podatkov je 6. člen, 1. odstavka, točka (c) splošne uredbe o varovanju osebnih podatkov (obdelava je potrebna za izpolnitev zakonskih obveznosti, ki velja za upravljalca in to na podlagi Zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih ZEPI (Ur.l. 35/2008) 35. člena, 4. odstavka). Na podlagi katerega zbiramo podatke o polnoletnosti z osebnega dokumenta). Fotokopija vaše osebne izkaznice se bo hranila 10 let, po preteku pa se bo na varen način uničila.

Vaše pravice , ki so zagotovljene s splošno uredbo o varovanju osebnih podatkov lahko dosežete z obvestilom našega zaposlenega za varovanje osebnih podatkov s pomočjo kontaktnega obrazca spodaj.

Da bi zagotovili pravilno delovanje naše spletne strani, uporabljamo določene storitve od tretjih oseb, ki so v sklopu te pogodbe kot izvajalci obdelave.

Naše spletno mesto, kot informacijski sistem se nahaja pri enem ali več podjetij za storitve gostovanja znotraj Evropske Unije. Samo v primeru zlorabe podatkov, nepooblaščenega pristopa do podatkov ali kršitev vaših osebnih podatkov, eno ali več podjetij za storitve gostovanja ima vpogled do vaših osebnih podatkov izključno za namene odprave nezaželenih okoliščin ali preprečitev/zmanjševanje posledic kršitev vaših osebnih podatkov.

Vodja obdelave v nobenem primeru, brez predhodne odobritve uporabnika ne bo osebne podatke delil z nobenim od izvajalcem odbelave, ki ni določen v prejšnjih postavkah.

Vodja za obdelavo podatkov v nobenem primeru ne bo brez predhodnega soglasja uporabnika delil osebne podatke.

Vaš zahtevek preko kontaktnega obrazca skupaj z vašimi osebnimi podatki hranimo 2 leti. Če je zahteva stranke take narave, da ne zahteva obdobje hranjenja daljše od roka izvrševanja zahtevka, potem se bo takoj po izvršitvi zahtevka tudi izbrisalo. V kolikor je zahteva uporabnika take narave, da hranjenje tega zahtevka lahko pomaga v reševanju problema istega ali drugega uporabnika bomo zahtevek skupaj z osebnimi podatki uporabnika hranili do 2. leti, po tem času se bodo vsi podatki na varen način uničili.

PRAVICA DO DOSTOPA PODATKOV

Na podlagi 30. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov, ima uporabnik pravico zahtevati pregled in dostop do svojih osebnih podatkov, kot tudi kopijo svojih osebnih podatkov z izpolnitvijo kontaktnega obrazca spodaj. Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov bo najkasneje v 15 dneh izpolnila zahtevek v kolikor je v skladu z zakonom.

PRAVICA DO POPRAVKA

Na podlagi 32. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov ima uporabnik pravico zahtevati popravek netočnih osebnih podatkov z izpolnitvijo kontaktnega obrazca spodaj. Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov bo najkasneje v 15 dneh izpolnila zahtevek v kolikor je v skladu z zakonom.

PRAVICA DO IZBRISA (BRISANJE OSEBNIH PODATKOV)

Na podlagi 32. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov ima uporabnik pravico zahtevati izbris osebnih podatkov z izpolnitvijo kontaktnega obrazca spodaj. Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov bo najkasneje v 15 dneh izpolnila zahtevek v kolikor je v skladu z zakonom.

PRAVICA DO OMEJITVE OBDELAVE

Na podlagi 32. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov ima uporabnik pravico zahtevati omejitev obdelave svojih osebnih podatkov z izpolnitvijo kontaktnega obrazca spodaj. Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov bo najkasneje v 15 dneh izpolnila zahtevek v kolikor je v skladu z zakonom.

PRAVICA DO PRENOSA PODATKOV

Na podlagi 32. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov ima uporabnik pravico zahtevati prenos osebnih podatkov njemu samemu ali tretji osebi z izpolnitvijo kontaktnega obrazca spodaj. Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov bo najkasneje v 15 dneh izpolnila zahtevek v kolikor je v skladu z zakonom.

PRAVICA DO PRITOŽBE NADZORNEMU ORGANU

Na podlagi 37. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov ima vsak uporabnik pravico vložiti pritožbo nadzornemu organu, ki je v Republiki Sloveniji pri Informacijskem pooblaščencu ( https://www.ip-rs.si/ )

PIŠKOTKI

Kaj je piškotek?

Piškotek je podatek spletne strani katero obiskujete, ki ga spletni brskalnik shrani na vaš računalnik. Piškotki običajno sledijo vašim informacijam, kot so največkrat uporabljen jezik ali naslov. Naslednjič, ko spet odprete isto spletno stran internetni brskalnik pošlje piškotke na pripadajočo spletno stran. To omogoča spletni strani, da vam prikaže informacije, ki so prilagojene vašim potrebam. Piškotki lahko shranijo širok spekter informacij vključno z osebnimi informacijami (kot je vaše ime ali e-pošta). Vendar pa se te informacije shranijo samo če Vi to dovolite – spletne strani ne morejo pridobiti dostop do podatkov, katerih Vi niste vnesli in ne morejo dostopati do drugih datotek na vašem računalniku. Privzete dejavnosti shranjevanja in pošiljanja piškotkov Vam niso vidne. Vendar imate možnost spremeniti Vaše nastavitve internetnega brskalnika tako , da lahko sami izberete ali boste zahteve za shranjevanje piškotkov odobrili ali ne, izbrišete shranjene piškotke avtomatsko pri zapiranju internetnega brskalnika in podobno.

Kako onemogočiti piškotke?

Z izključitvijo piškotkov imate izbiro ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vašem računalniku. Cookie nastavitve se lahko kontrolirajo in konfigurirajo v vašem spletnem brskalniku. Za informacije o nastavitvah piškotkov izberite spletni brskalnik katerega uporabljate.



Kaj so začasni piškotki?

Začasni piškotki obstanejo od trenutka, ko uporabnik odpre brskalnik, pa do trenutka, ko sejo konča. Spletna mesta jih uporabljajo za shranjevanje začasnih informacij, kot je na primer vsebina v nakupovalnem vozičku.

Kaj so trajni piškotki?

Stalni ali shranjeni piškotki ostanejo v računalniku tudi ko uporabnik zapre brskalnik in zaključi sejo. Spletna mesta s pomočjo njih shranjujejo podatke kot so ime za prijavo in geslo, tako da se ni potrebno prijavljati vsakič ko obiščete določeno stran. Stalni piškotki bodo na vašem računalniku ostali shranjeni več dni, mesecev ali celo let.

Kaj so Lastni piškotki?

Lastni piškotki so s spletnega mesta, ki si ga uporabnik ogleduje, in so lahko trajni ali začasni. Spletna mesta te piškotke uporabljajo za shranjevanje informacij, ki jih bodo znova uporabila, ko uporabnik naslednjič obišče to mesto.

Kaj so drugi piškotki?

Drugi piškotki izvirajo od drugih spletnih mest, ki na primer prikazujejo oglase na izvirni spletni strani. Tretje strani lahko na ta način zbirajo podatke o uporabnikih in jih uporabljajo za različne namene, od oglaševanja, analitike pa do izboljšave svojih izdelkov.

Naša spletna stran na vaš računalnik shranjuje samo tiste piškotke, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in jih bere za isti namen.

Seznam piškotkov:

  • Naziv: cookieconsent_status | Možna vrednost: dismiss | Namen uporabe: evidentira da ste prebrali in sprejeli pogoje uporabe naše spletne strani in piškotke katere uporablja| Domena: orionpyro.eu | Rok uporabe: 1 leto
  • Naziv: cookieconsent_status | Mogoča vrednost: dismiss | Namen uporabe: zabeleži se, da ste prebrali in sprejeli pogoje uporabe naše spletne strani in osnovnih piškotkov, ki jih uporablja | Domena: orionpyro.eu | Rok uporabe: 1 leto
  • Naziv: AspNetCore.Antiforgery.####### | Namen uporabe: uporabljamo ga, da bi se zaščitili pred CSFR (Cross Site Request Forgery) napada in zaščitili osebne podatke uporabnikov naše spletne strani | Domena: orionpyro.eu | Rok uporabe: seja
  • Naziv: OrionYTConsent | Mogoča vrednost: null/yes/no | Namen uporabe: zabeleži se, da ste sprejeli You Tube piškotke in da lahko gledate You Tube posnetke preko naše spletne strani | Domena: orionpyro.eu | Rok uporabe: seja
  • Naziv: OrionISSUUConsent | Mogoča vrednost: null/yes/no | Namen uporabe: zapis, da ste sprejeli ISSUU piškotke in da lahko pregledate naš PDF katalog | Domena: orionpyro.eu | Rok uporabe: seja

Na našo spletno stran lahko določeni ponudniki (Google Maps, Google re CAPTCHA, You Tube) lahko nastavijo svoje piškotke na vaš računalnik. Nimamo dostopa niti nadzora nad temi piškotki. Obrnite se na ustrezno politiko zasebnosti teh tretjih strani. Če se nahajate v Evropski uniji lahko izveste več o tem kako te tretje strani uporabljajo te vrste piškotkov na naslednji povezavi: http://www.youronlinechoices.eu/


Do sedaj znani Google reCAPTCHA piškotki:

  • Naziv: NID | Mogoča vrednost: besedilo | Namen uporabe: Google nastavi naključno ustvarjen edinstveni ID, tako da se lahko preveri, ali ste človeško bitje ali robot | Domena: google.com | Rok uporabe: neznan => naša legitimna pravica je preprečiti zlonamerne napade na spletnem mestu in osebne podatke, ki jih vsebujejo

Če ne pustite da Google reCAPTCHA postavi piškotke na Vaš računalnik, ne bomo imeli možnosti potrditi da niste robot in Vam ne bo omogočen kontakt z nami preko spletnega obrazca. Strogo varujemo osebne podatke naših uporabnikov in zaposlenih ter resno jemljemo vse morebitne napade, ki bi jih lahko ogrozili, zato si pridržujemo pravico, da uporabnikom onemogočimo uporabo spletnih obrazcev, razen če se lahko ugotovi, da je uporabnik človeško bitje.


Do sedaj znani YouTube piškotki (se ne bodo beležili brez vaše privolitve => klikniti morate gumbek, da sprejemate piškotke, preden lahko gledate You Tube posnetke preko naše spletne strani):

  • Naziv: 1P_JAR | Mogoča vrednost: datum | Namen uporabe: Google te piškotke namešča preko YouTube posnetkov, da bi lahko predvajal prilagojene oglase | Domena: google.com | Rok uporabe: 1 mesec
  • Naziv: NID | Mogoča vrednost: besedilo | Namen uporabe: Google te piškotke namešča preko YouTube posnetkov, da bi lahko predvajal prilagojene oglase | Domena: google.com | Rok uporabe: 6 mesecev

Do sedaj znani ISSUU piškotki

  • V kolikor želite pregledati naš PDF katalog, morate sprejeti ISSUU piškotke. Vse informacije o piškotkih katere ISSUU preko naše spletne strani (isključno samo z vaši privolitvijo) lahko objavi na vaš računalnik najdete tukaj.

Ali želite očistiti vse piškotke, ki niso potrebni za našo spletno stran? Kliknite spodnji gumb

Žal ne moremo izbrisati piškotke tretjih strani (nimamo dostopa niti nadzora nad njimi) - za brisanje teh piškotkov se obrnite na te tretje strani ali enostavno očistite vse piškotke v svojem spletnem brskalniku. Za dodatna vprašanja se lahko vedno obrnete na našega odgovornega za varstvo osebnih podatkov preko spodnjega obrazca za kontakt.

Če se obrnete na nas, se strinjate z našo politiko zasebnosti in potrdite, da predstavljate svojo lastno identiteto z dejanskimi podatki.

Pooblaščena oseba za varstvo podatkov podjetja ORPI d.o.o.

tel: +386 1 894 90 95
fax: +386 1 894 90 94

ORPI d.o.o.
Morava 45, 1338 Kočevska Reka
Davčna številka: 84902477
Matična številka: 2146274000
Direktor: Aleš Nosan

NA VRH