POLITIKA ZASEBNOSTI

Imate vprašanje?

Obrnite se na nas s pomočjo spodnjega obrazca. Pooblaščena oseba za upravljanje z osebnimi podatki vam bo pomagala in vam odgovorila na vaše vprašanje najkasneje v 48 urah!

VAROVANJE IN OBDELAVA OSEBNIH PODATKOV

Ta politika varovanja osebnih podatkov opisuje kdo, v kakšen namen in na kateri način se obdeluje osebne podatke zbrane z obiskom te spletne strani. Ta dokument tudi opisuje načine s katerimi se zbrani osebni podatki posredujejo, kako so zaščiteni in kako uporabnik lahko uveljavlja pravice, ki so zapisane v Zakonu o varstvu osebnih podatkov (v nadaljevanju "Zakon").

ORPI d.o.o. se zavezuje k ohranjanju zasebnosti vseh uporabnikov. Zbiramo samo nujne osnovne podatke o uporabnikih z namenom komunikacije z vami v primeru če se obrnete na nas z vprašanji, predlogi ali pripombami v zvezi z našimi izdelki ali poslovno dejavnostjo. Vsi podatki o uporabnikih se strogo hranijo in so na voljo samo zaposlenim, katerim so ti podatki nujni za opravljanje dela in v namen za katerega ste nas kontaktirali. Vsi zaposleni v podjetju ORPI d.o.o. in poslovni partnerji so odgovorni za spoštovanje načela o zasebnosti.

Vodja obdelave je podjetje ORPI d.o.o.

V ORPI-ju je bila imenovana Pooblaščena oseba za varstvo podatkov, ki je dosegljiva na elektronskem naslovu

Zbiramo in obdelujemo samo tiste osebne podatke, katere ste navedli v kontaktni obrazec:

  • ime,
  • priimek,
  • e-pošta

izključno za namen zaradi katerega ste se obrnili na nas. S tem ko ste izpolnili obrazec ste dali svoje soglasje za obdelavo nujnih osebnih podatkov, da lahko potrdimo identiteto osebe za katero obdelujemo določene zahteve.

Navedene osebne podatke ne shranjujemo v bazi podatkov, temveč v obliki besedilnih sporočil v e-pošti. Nad podatki ne vršimo nikakršnih analitičnih operacij in jih ne uporabimo za profiliranje uporabnika.

Da bi zagotovili pravilno delovanje naše spletne strani, uporabljamo določene storitve od tretjih oseb, ki so v sklopu te pogodbe kot izvajalci obdelave.

Naše spletno mesto, kot informacijski sistem se nahaja pri enem ali več podjetij za storitve gostovanja znotraj Evropske Unije. Samo v primeru zlorabe podatkov, nepooblaščenega pristopa do podatkov ali kršitev vaših osebnih podatkov, eno ali več podjetij za storitve gostovanja ima vpogled do vaših osebnih podatkov izključno za namene odprave nezaželenih okoliščin ali preprečitev/zmanjševanje posledic kršitev vaših osebnih podatkov.

Vodja obdelave v nobenem primeru, brez predhodne odobritve uporabnika ne bo osebne podatke delil z nobenim od izvajalcem odbelave, ki ni določen v prejšnjih postavkah.

Vodja za obdelavo podatkov v nobenem primeru ne bo brez predhodnega soglasja uporabnika delil osebne podatke.

Vaš zahtevek preko kontaktnega obrazca skupaj z vašimi osebnimi podatki hranimo 2 leti. Če je zahteva stranke take narave, da ne zahteva obdobje hranjenja daljše od roka izvrševanja zahtevka, potem se bo takoj po izvršitvi zahtevka tudi izbrisalo. V kolikor je zahteva uporabnika take narave, da hranjenje tega zahtevka lahko pomaga v reševanju problema istega ali drugega uporabnika bomo zahtevek skupaj z osebnimi podatki uporabnika hranili do 2. leti, po tem času se bodo vsi podatki na varen način uničili.

PRAVICA DO DOSTOPA PODATKOV

Na podlagi 30. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov, ima uporabnik pravico zahtevati pregled in dostop do svojih osebnih podatkov, kot tudi kopijo svojih osebnih podatkov z izpolnitvijo kontaktnega obrazca spodaj. Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov bo najkasneje v 15 dneh izpolnila zahtevek v kolikor je v skladu z zakonom.

PRAVICA DO POPRAVKA

Na podlagi 32. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov ima uporabnik pravico zahtevati popravek netočnih osebnih podatkov z izpolnitvijo kontaktnega obrazca spodaj. Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov bo najkasneje v 15 dneh izpolnila zahtevek v kolikor je v skladu z zakonom.

PRAVICA DO IZBRISA (BRISANJE OSEBNIH PODATKOV)

Na podlagi 32. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov ima uporabnik pravico zahtevati izbris osebnih podatkov z izpolnitvijo kontaktnega obrazca spodaj. Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov bo najkasneje v 15 dneh izpolnila zahtevek v kolikor je v skladu z zakonom.

PRAVICA DO OMEJITVE OBDELAVE

Na podlagi 32. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov ima uporabnik pravico zahtevati omejitev obdelave svojih osebnih podatkov z izpolnitvijo kontaktnega obrazca spodaj. Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov bo najkasneje v 15 dneh izpolnila zahtevek v kolikor je v skladu z zakonom.

PRAVICA DO PRENOSA PODATKOV

Na podlagi 32. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov ima uporabnik pravico zahtevati prenos osebnih podatkov njemu samemu ali tretji osebi z izpolnitvijo kontaktnega obrazca spodaj. Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov bo najkasneje v 15 dneh izpolnila zahtevek v kolikor je v skladu z zakonom.

PRAVICA DO PRITOŽBE NADZORNEMU ORGANU

Na podlagi 37. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov ima vsak uporabnik pravico vložiti pritožbo nadzornemu organu, ki je v Republiki Sloveniji pri Informacijskem pooblaščencu ( https://www.ip-rs.si/ )

PIŠKOTKI

Kaj je piškotek?

Piškotek je podatek spletne strani katero obiskujete, ki ga spletni brskalnik shrani na vaš računalnik. Piškotki običajno sledijo vašim informacijam, kot so največkrat uporabljen jezik ali naslov. Naslednjič, ko spet odprete isto spletno stran internetni brskalnik pošlje piškotke na pripadajočo spletno stran. To omogoča spletni strani, da vam prikaže informacije, ki so prilagojene vašim potrebam. Piškotki lahko shranijo širok spekter informacij vključno z osebnimi informacijami (kot je vaše ime ali e-pošta). Vendar pa se te informacije shranijo samo če Vi to dovolite – spletne strani ne morejo pridobiti dostop do podatkov, katerih Vi niste vnesli in ne morejo dostopati do drugih datotek na vašem računalniku. Privzete dejavnosti shranjevanja in pošiljanja piškotkov Vam niso vidne. Vendar imate možnost spremeniti Vaše nastavitve internetnega brskalnika tako , da lahko sami izberete ali boste zahteve za shranjevanje piškotkov odobrili ali ne, izbrišete shranjene piškotke avtomatsko pri zapiranju internetnega brskalnika in podobno.

Kako onemogočiti piškotke?

Z izključitvijo piškotkov imate izbiro ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vašem računalniku. Cookie nastavitve se lahko kontrolirajo in konfigurirajo v vašem spletnem brskalniku. Za informacije o nastavitvah piškotkov izberite spletni brskalnik katerega uporabljate.



Kaj so začasni piškotki?

Začasni piškotki obstanejo od trenutka, ko uporabnik odpre brskalnik, pa do trenutka, ko sejo konča. Spletna mesta jih uporabljajo za shranjevanje začasnih informacij, kot je na primer vsebina v nakupovalnem vozičku.

Kaj so trajni piškotki?

Stalni ali shranjeni piškotki ostanejo v računalniku tudi ko uporabnik zapre brskalnik in zaključi sejo. Spletna mesta s pomočjo njih shranjujejo podatke kot so ime za prijavo in geslo, tako da se ni potrebno prijavljati vsakič ko obiščete določeno stran. Stalni piškotki bodo na vašem računalniku ostali shranjeni več dni, mesecev ali celo let.

Kaj so Lastni piškotki?

Lastni piškotki so s spletnega mesta, ki si ga uporabnik ogleduje, in so lahko trajni ali začasni. Spletna mesta te piškotke uporabljajo za shranjevanje informacij, ki jih bodo znova uporabila, ko uporabnik naslednjič obišče to mesto.

Kaj so drugi piškotki?

Drugi piškotki izvirajo od drugih spletnih mest, ki na primer prikazujejo oglase na izvirni spletni strani. Tretje strani lahko na ta način zbirajo podatke o uporabnikih in jih uporabljajo za različne namene, od oglaševanja, analitike pa do izboljšave svojih izdelkov.

Naša spletna stran na vaš računalnik shranjuje samo tiste piškotke, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in jih bere za isti namen.

Seznam piškotkov:

  • Naziv: cookieconsent_status | Možna vrednost: dismiss | Namen uporabe: evidentira da ste prebrali in sprejeli pogoje uporabe naše spletne strani in piškotke katere uporablja| Domena: orionpyro.eu | Rok uporabe: 1 leto

Če se obrnete na nas, se strinjate z našo politiko zasebnosti in potrdite, da predstavljate svojo lastno identiteto z dejanskimi podatki.

Pooblaščena oseba za varstvo podatkov podjetja ORPI d.o.o.

tel: +386 1 894 90 95
fax: +386 1 894 90 94

ORPI d.o.o.
Morava 45, 1338 Kočevska Reka
Davčna številka: 84902477
Matična številka: 2146274000
Direktor: Aleš Nosan

GORE