POLITIKA PRIVATNOSTI

Imate pitanja?

Obratite nam se putem obrasca ispod! Naš službenik za zaštitu podataka će vam pomoći i odgovoriti na Vaš upit u roku od 48 sati!

ZAŠTITA I OBRADA OSOBNIH PODATAKA

Ova politika privatnosti opisuje tko, u koji svrhu i na koji način obrađuje osobne podatke prikupljene korištenjem web stranice. Ovaj dokument također opisuje načine na koji se prikupljeni osobni podaci dijele i kako su zaštićeni te kako ispitanik može ostvariti prava utemeljena Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka (dalje u tekstu "Uredba").

Orion d.o.o. obvezuje se na čuvanje privatnosti svih kupaca. Prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima u svrhu komunikacije s Vama u slučaju ako nas kontaktirate s pitanjima, prijedlozima ili primjedbama u vezi s našim proizvodima ili poslovnoj djelatnosti. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla tj. u svrhu u koju ste nas kontaktirali. Svi djelatnici tvrtke Orion d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Voditelj obrade je poduzeće Orion d.o.o.

Službenica za zaštitu podataka: Barbara Martinčić, zaposlenica Orion d.o.o.

KONTAKT OBRAZAC

Prikupljamo i obrađujemo samo one osobne podatke koje ste naveli u kontakt obrascu:

  • ime,
  • prezime,
  • email

isključivo u svrhu u koju ste nas kontaktirali. Samim kontaktiranjem dali ste privolu za obradu nužnih osobnih podataka kako bismo mogli utvrditi identitet osobe za koju odrađujemo određeni zahtjev. Pravnu osnovu za obradu ovih podataka čini članak 6., stavak 1., točka (b) Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (obrada je nužna za izvršavanje ugovora u kojem je ispitanik stranka ili kako bi se poduzele radnje na zahtjev ispitanika prije sklapanja ugovora). Ukoliko u kontakt obrascu navedete i druge osobne podatke koje nismo od vas tražili u kontakt obrascu (sve što nije navedeno iznad) samim navođenjem tih podataka dali ste nam privolu za njihovu ograničenu obradu isključivo u svrhu ispunjenja zahtjeva poradi kojeg nas kontaktirate. To znači da dodatne osobne podatke koje sami navedete izvan navedenih okvira ni u kojem slučaju nećemo koristiti ni u koju drugu svrhu osim u onu zbog koje nas kontaktirate, nećemo ih zlouporabiti niti prenijeti trećim stranama koje nisu uključene u ispunjenje zahtjeva poradi kojeg ste nas kontaktirali.

Navedene osobne podatke ne čuvamo u bazi podataka, već u obliku tekstualnih mailova. Nad njima ne vršimo nikakve analitičke operacije niti ih koristimo za profiliranje ispitanika.


Kako bismo omogućili ispravan rad naše web stranice, koristimo se određenim servisima trećih strana koji se u sklopu ovog ugovora javljaju kao izvršitelji obrade.

Naša web stranica, kao informacijski sustav, nalazi se kod jednog ili više poduzeća za usluge hostinga unutar Europske Unije. Samo u slučaju zlouporabe podataka, neovlaštenog pristupa podacima ili povrede Vaših osobnih podataka, jedno ili više poduzeća za usluge hostinga ima pristup Vašim osobnim podacima isključivo u svrhu otklanjanja nepoželjnih okolnosti ili sprečavanja/ublažavanja posljedica povrede Vaših osobnih podataka.

Voditelj obrade ni u kojem trenutku, bez prethodno dobivene privole od ispitanika, neće osobne podatke ispitanika podijeliti ni sa kojim izvršiteljem obrade koji nije definiran u prethodnim stavkama.

Voditelj obrade ni u kojem trenutku, bez prethodno dobivene privole ispitanika, neće osobne podatke ispitanika podijeliti ni sa kojom trećom stranom izvan okvira gore spomenutih izvršitelja obrade.

Vaš upit putem kontakt obrasca zajedno sa Vašim osobnih podacima čuvamo do 2 godine. Ako je zahtjev ispitanika takve prirode da ne zahtjeva period čuvanja dulji od roka izvršenja zahtjeva, tada će se odmah nakon izvršenja zahtjeva i izbrisati. Ukoliko je zahtjev ispitanika takve prirode da čuvanje toga zahtjeva može pomoći u rješavanju problema istog ili drugih ispitanika, zahtjev ćemo zajedno s osobnim podacima ispitanika čuvati do 2 godine, nakon čega će svi podaci biti na siguran način uništeni.

PRAVO NA PRISTUP PODACIMA

Temeljem članka 15. Uredbe o zaštiti osobnih podataka, ispitanik ima pravo zatražiti pregled i pristup svojim osobnim podacima, kao i kopiju svojih osobnih podataka ispunjenjem kontakt obrasca ispod, a voditelj obrade će u roku od najkasnije 15 dana ispuniti zatraženi zahtjev ukoliko je on u skladu sa Zakonom.

PRAVO NA ISPRAVAK

Temeljem članka 16. Uredbe o zaštiti osobnih podataka, ispitanik ima pravo zatražiti ispravak netočnih osobnih podataka ispunjenjem kontakt obrasca ispod, a voditelj obrade će u roku od najkasnije 15 dana ispuniti zatraženi zahtjev ukoliko je on u skladu sa Zakonom.

PRAVO NA ZABORAV (BRISANJE OSOBNIH PODATAKA)

Temeljem članka 17. Uredbe o zaštiti osobnih podataka, ispitanik ima pravo zatražiti brisanje osobnih podataka ispunjenjem kontakt obrasca ispod, a voditelj obrade će u roku od najkasnije 15 dana ispuniti zatraženi zahtjev ukoliko je on u skladu sa Zakonom.

PRAVO NA OGRANIČENJE OBRADE

Temeljem članka 18. Uredbe o zaštiti osobnih podataka, ispitanik ima pravo zatražiti ograničenje obrade svojih osobnih podataka ispunjenjem kontakt obrasca ispod, a voditelj obrade će u roku od najkasnije 15 dana ispuniti zatraženi zahtjev ukoliko je on u skladu sa Zakonom.

PRAVO NA PRENOSIVOST PODATAKA

Temeljem članka 20. Uredbe o zaštiti osobnih podataka, ispitanik ima pravo zatražiti prenošenje osobnih podataka njemu samom ili trećoj osobi ispunjenjem kontakt obrasca ispod, a voditelj obrade će u roku od najkasnije 15 dana ispuniti zatraženi zahtjev ukoliko je on u skladu sa Zakonom.

PRAVO NA PODNOŠENJE PRIGOVORA NADZORNOM TIJELU

Prema odredbi članka 77. stavka 1. Opće uredbe o zaštiti podataka, svaki ispitanik ima pravo podnijeti pritužbu nadzornom tijelu, koje je u Republici Hrvatskoj, prema članku 4. stavku 1. Zakona o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP; www.azop.hr).

KOLAČIĆI

Što je kolačić?

Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjećujete. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Kolačići mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite - web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promjeniti Vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.

Kako onemogućiti kolačiće?

Isključivanjem kolačića odlučujete želite li dopustiti pohranjivanje kolačića na Vašem računalu. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u Vašem web pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite web-preglednik koji koristite.



Što su privremeni kolačići?

Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke, poput stavki u košarici za kupnju.

Što su stalni kolačići?

Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama.

Što su kolačići od prve strane?

Kolačići od prve strane dolaze s web-mjesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom web-mjestu.

Što su kolačići od treće strane?

Kolačići treće strane dolaze s reklama drugih web-mjesta (kao što su skočne ili druge reklame) koje se nalaze na web-mjestu koje gledate. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje Interneta u marketinške svrhe.

Naša web stranica na Vaše računalo postavlja samo one kolačiće koji su nužni za ispravan rad web stranice i čita ih u istu svrhu. Našim kolačićima ne prikupljamo Vaše osobne podatke, već ih koristimo samo za osnovne funkcionalnost stranice.

Popis kolačića:

  • Naziv: cookieconsent_status | Moguća vrijednost: dismiss | Svrha korištenja: evidentira da ste pročitali i prihvatili uvjete korištenja naše web stranice i osnovnih kolačića koje ona koristi | Domena: orionpyro.eu | Rok isteka: 1 godina
  • Naziv: AspNetCore.Antiforgery.####### | Svrha korištenja: koristimo ga kako bismo se zaštitili od CSFR (Cross Site Request Forgery) napada i zaštitili osobne podatke korisnika naše web stranice | Domena: orionpyro.eu | Rok isteka: sesija
  • Naziv: OrionYTConsent | Moguća vrijednost: null/yes/no | Svrha korištenja: evidencija da ste prihvatili YouTube kolačiće i da možete gledati YouTube videe putem naše web stranice | Domena: orionpyro.eu | Rok isteka: sesija
  • Naziv: OrionISSUUConsent | Moguća vrijednost: null/yes/no | Svrha korištenja: evidencija da ste prihvatili ISSUU kolačiće i da možete pregledati naš PDF katalog ili letak | Domena: orionpyro.eu | Rok isteka: sesija

Na našoj web stranici određeni servisi (Google Maps, Google reCAPTCHA, YouTube) mogu postaviti svoje kolačiće na Vaše računalo. Nemamo pristup ni kontrolu nad ovim kolačićima. Trebate se konzultirati sa odgovarajućim pravilima o privatnosti tih trećih strana. Ako se nalazite u Europskoj uniji možete saznati više o tome kako treće strane koriste ove vrste kolačića na sljedećem linku: http://www.youronlinechoices.eu/


Zasada poznati Google reCAPTCHA kolačići:

  • Naziv: NID | Moguća vrijednost: tekstualna | Svrha korištenja: Google postavlja nasumično generirani jedinstveni ID kako bi se mogla obaviti provjera jeste li ljudsko biće ili robot | Domena: google.com | Rok isteka: nepoznat => naše je legitimno pravo sprečavanja zlonamjernih napada na stranicu i osobne podatke koji se na njoj nalaze

Ukoliko ne dopustite da Google reCAPTCHA postavi kolačiće na Vaše računalo, nećemo biti u mogućnost potvrditi da niste robot i neće Vam biti omogućeno da nas kontaktirate putem web obrazaca. Strogo štitimo osobne podatke naših korisnika i zaposlenika i ozbiljno shvaćamo bilo kakav napad koji bi mogao ugroziti iste, stoga zadržavamo pravo da korisniku uskratimo korištenje web obrazaca ukoliko se ne može utvrditi da je korisnik ljudsko biće.


Zasada poznati YouTube kolačići (neće se postaviti bez vaše privole => morate kliknuti gumbić da prihvaćate kolaliće prije nego što možete gledati YouTube videe putem naše stranice):

  • Naziv: 1P_JAR | Moguća vrijednost: datum | Svrha korištenja: ovaj kolačić Google stavlja putem YouTube videa kako bi stvorio personaliyirane oglase | Domena: google.com | Rok isteka: 1 mjesec
  • Naziv: NID | Moguća vrijednost: tekstualna | Svrha korištenja: ovaj kolačić Google stavlja putem YouTube videa kako bi stvorio personaliyirane oglase | Domena: google.com | Rok isteka: 6 mjeseci

ISSUU kolačići

  • Ukoliko želite pregledati naš PDF katalog ili letak, morate prihvatiti ISSUU kolačiće. Sve informacije o kolačićima koje ISSUU kroz našu stranicu (isključivo uz vašu privolu) može postavljati na vaše računalo pronađite ovdje.

Želite očistiti sve kolačiće koji nisu neophodni za rad naše web stranice? Kliknite na gumb ispod

Nažalost ne možemo obrisati kolačiće trećih strana (nemamo pristup niti kontrolu nad njima) - za brisanje tih kolačića obratite se trećim stranama ili jednostavno očistite sve kolačiće u vašem internet pregledniku. Za dodatna pitanja uvijek se možete obratiti našem službeniku za zaštitu osobnih podataka putem kontakt obrasca ispod.

Slanjem Vaše poruke slažete se s našom politikom privatnosti i potvrđujete da predstavljate vlastiti indentitet s istinitim osobnim podacima.

Barbara Martinčić

Službenik za zaštitu podataka poduzeća Orion d.o.o.

tel: +385 48 637 416, 126
fax: +385 48 220 626

OIB: 81681449287
Temeljni kapital: 1.804.000,00 kuna, uplaćen u cijelosti
Tvrtka je upisana u Trgovački sud u Varaždinu
Matični broj: 010005940
Direktorica: Gordana Šimunic

NA VRH